ny_whippet ny_greyhound ny_saluki ny_faraohund ny_borzoi ny_sloughi ny_galgo_espanol ny_basenji ny_cirneco ny_skotsk_hjorthund ny_afghanhund ny_magyar_agar

VM i Finland 2022

Information om svarstid till dig som hoppas på en VM-plats 2022

När sista uttagningsprovet är avslutat den 24 april i Söderhamn, kommer PKLC samma kväll att sammanställa poänglistorna för varje ras. Redan på söndag kväll eller på måndagen mailas inbjudan ut till ägarna till de sex hanar och de sex tikar i varje ras som kvalificerat sig till en ordinarie plats samt till dessas reserver. 
P g a den extremt korta tiden, sju dagar, som PKLC har på sig innan anmälningstiden till Finland går ut, så blir betänketiden för ägarna till kvalificerade hundar endast två (2) dagar innan svar om deltagande ska vara PKLC till handa. Därefter ska PKLC också hinna kalla in reserver för de som tackat nej. Dessa får i sin tur två (2) dagar på sig att svara.
Chipnummer kollas därefter för samtliga hundar som ska ingå i laget och till sist skickas färdiga VM-listor till lagledaren som är den som anmäler laget till Finland.


OBS att anmälan till VM är bindande. Kostnaden för återbud bärs av PKLC endast om veterinärintyg kan uppvisas.

Nya klasser och uttagning till VM

Information om hantering av de nya klasserna >>

Uttagningsregler till FCI VM 2022 och 2023 >>